prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Preporučujemo

Predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima u Etnografskom muzeju u Dubrovniku

13. rujna 2022.

U četvrtak, 15. rujna u 16:30 u Etnografskom muzeju u Dubrovniku, CARNET će održati predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima u sklopu izložbe „Predmet: Hrvatski“ autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje.

Riječ je o izložbi koju su zajednički organizirali Zagrebačka slavistička škola, Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovački muzeji, Hrvatski školski muzej i Hrvatsko filološko društvo.

Na predavanju će se predstaviti digitalni obrazovni sadržaji i scenariji poučavanja izrađeni u projektu e-Škole te novih 198 scenarija poučavanja koji prate sadržaj digitalnih obrazovnih sadržaja.

E-Škole digitalni sadržaji besplatni su, pouzdani i kvalitetni sadržaji koje su izradili i provjerili stručnjaci iz raznih područja, a temelje se na kurikulumima nastavnih predmeta i međupredmetnih tema. U novim, zahtjevnim okolnostima digitalni sadržaji nastavnicima pomažu da pobude zanimanje učenika za gradivo i primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u pripremi i provedbi odgojno-obrazovnih aktivnosti. Učenicima omogućavaju učenje u zabavnom, poticajnom i primjerenom online okruženju, a roditeljima olakšavaju da djecu motiviraju i zadrže im fokus na učenju i izvan konteksta učionice.

Predavanje je namijenjeno svim nastavnicima, učenicima i studentima završnih godina nastavničkih usmjerenja koji žele saznati više o e-Škole digitalnim obrazovnim sadržajima i scenarijima poučavanja te njihovim funkcionalnostima kako bi ih u skoroj budućnosti i sami mogli primjenjivati u svom nastavnom satu i radu s učenicima.

Na predavanju može sudjelovati 30 osoba, a prijave su moguće na e-adresu: portal@carnet.hrU prijavi je potrebno napisati: ime i prezime i naziv škole ili fakulteta.

Prijave traju do srijede, 14. rujna u 12 sati. Kako bi se predavanje održalo potrebno je minimalno 10 prijavljenih.

Očekujemo vas i veselimo se vašem dolasku u četvrtak 15. rujna u 16:30 u Etnografskom muzeju u Žitnici „Rupe“!