Naslovnica Novosti Preporučujemo

Prijavite se na Znanstveni piknik 2020

17. lipnja 2020.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Znanstveni piknik kreće s realizacijom inovativnog devetog izdanja. Deveti Znanstveni piknik će se održati uživo u perivoju dvorca Stubički Golubovec, ali i online na YouTube kanalu ZEZ  – Znanstveni piknik i na HRT-u – po 6 sati dnevno i trajat će 3 dana – od petka, 25. rujna do nedjelje, 27. rujna 2020. godine.

Zbog epidemiološke situacije izlagači u Donjoj Stubici bit će popularizatori znanosti iz Krapinsko-zagorske županije, a sve ostale pozivamo da pošalju svoje videouratke koje ćemo emitirati na YouTube kanalu ZEZ – Znanstveni piknik. Pozivamo sve ravnatelje i nastavnike da iskoriste Znanstveni piknik za predstavljanje znanstvenih aktivnosti koje provode zajedno sa svojim učenicima te svojim primjerom inspiriraju i potaknu ostale škole na nove ideje i nove projekte.

Prijavnicu s kratkim uputama za snimanje videa možete pronaći na mrežnoj stranici Znanstvenog piknika.

Ovogodišnjim Znanstvenim piknikom objedinit će se sva događanja koja su nastala zahvaljujući njemu, poput STEAM tjedna, NOVSkya, Znanstvenog Quarta, te će svoje svečano otvaranje imati u prekrasnom perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u kojem je održan prošle godine. Nakon toga će se javljanjima uživo,  tijekom tri dana, proći kroz neke hrvatske gradove  – Zagreb, Bjelovar, Zadar i Novsku.

Zajedničkim snagama o Znanstvenom pikniku brinu i organiziraju ga Udruga Profesor Baltazar, CARNET, Krapinsko-zagorska županija, Grad Donja Stubica i Zadruga ZEZ. Programski partneri su Institut Ruđer Bošković, FabLab Hrvatska i Udruga Virtualci, a sve uz podršku gradova Zadra, Bjelovara i Novske. Prijatelj projekta je veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH, dok je ove godine medijski pokrovitelj Hrvatska radio-televizija.