prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prof.dr.sc. Ivica Puljak na završnom događanju ISE projekta: “Zašto i kako istražujemo svemir?”

7. listopada 2016.

Nakon tri godine u kojima je nastavnicima ponuđen velik broj aktivnosti – radionica, webinara, suradnje uživo i online te provođenje eksperimenata, završio je Inspiring Science Education (ISE) projekt. Glavni cilj projekta bio je popularizacija znanosti i korištenje tehnologije u nastavi te povećanje interesa učenika za STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika).

Kako bi prikladno obilježio kraj projekta, CARNet organizira završno događanje koje će se održati 14. listopada 2016. godine od 11 do 15 sati u CARNetovim prostorijama na adresi Josipa Marohnića 5 (Zagreb). Stoga sve zainteresirane nastavnike pozivamo da svoje sudjelovanje prijave na adresi http://www.carnet.hr/ise/prijava.  Prijave su moguće najkasnije do nedjelje, 9. listopada, a broj sudionika ograničen je na 35. Svi zainteresirani koji se ne uspiju prijaviti imat će priliku pratiti prijenos uživo na adresi https://meduza.carnet.hr/index.php/media/stream/11411 ili pogledati snimku događanja koja će biti objavljena naknadno. Za praćenje putem prijenosa uživo nije potrebna prijava.

Nastavnike koji se prijave za sudjelovanje zasigurno će posebno zanimati primjeri dobre prakse jer će ih predstaviti neki od istaknutih nastavnika koji su sudjelovali u ISE aktivnostima i koji se kao i oni nose sa sličnim izazovima i teže sličnim uspjesima. Perspektiva jednog učitelja vrlo je specifična i prenosiva, pa će primjeri dobre prakse poslužiti kako bi polaznicima dali ideje i proširili horizonte, potaknuli ih da slijede njihov primjer i nešto slično implementiraju u svom razredu.

Kako popularizirati znanost i STEM područje, vrlo dobro zna prof.dr.sc. Ivica Puljak, koji će okupljenima održati predavanje na temu “Zašto i kako istražujemo svemir?”.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet ISE projekt provodila je od 1. ožujka 2013. do 31. srpnja 2016. u ulozi nacionalnog koordinatora. U projektu je sudjelovalo ukupno 30 partnera iz 15 europskih zemalja a cilj je bio okupljanje 5000 škola na europskoj razini, od čega 313 u Hrvatskoj. No, CARNet je zahvaljujući pomno osmišljenim aktivnostima u projekt uključio čak 457 škola.

Više informacija o  uspješnoj implementaciji ISE projekta pročitajte ovdje.

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Sadržaj ovih web stranica stajalište je autora. Europska Unija ne odgovara za sadržaj i upotrebu istog.