prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Projekt ATTEND dobitnik nagrade Žuti okvir u kategoriji Kvalitetno obrazovanje

13. prosinca 2022.

CARNET-ov projekt Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND osvojio je nagradu Žuti okvir u kategoriji Kvalitetno obrazovanje. Nagrade Žuti okvir dodijeljene su četvrtu godinu zaredom u okviru projekta Održiva Hrvatska.

Osobita mi je čast što je upravo ATTEND prepoznat među brojnim, iznimno kvalitetnim i nadahnutim projektima iz cijele Hrvatske. Čestitam svim nominiranima te svim dobitnicima nagrada. Ovo priznanje nam je poticaj da i dalje ustrajemo u našem radu, kao i proteklih godina, kako bismo primjenom tehnologije po mjeri čovjeka jačali individualne i institucionalne potencijale, s ciljem stvaranja zemlje znanja

istaknuo je ravnatelj CARNET-a, Hrvoje Puljiz.

Ocjenjivački žiri, kojeg su činili glavni urednik National Geographic Magazina Hrvatska, Hrvoje Prćić, glavna urednica stručnog časopisa Hrvatska vodoprivreda, Marija Vizner te znanstveni ekspert ekotehnologije i održivog razvoja Robert Kakarigi, prepoznali su ATTEND kao jedan od projekata koji utječe na održive promjenu u društvu. Cilj projekta ATTEND je stvaranje preduvjeta koji doprinose jednakim obrazovnim mogućnostima te boljem obrazovanju djece s teškoćama u razvoju, osiguravanjem pristupa digitalnim asistivnim tehnologijama, kao i adekvatnom te učinkovitom korištenju tih tehnologija u obrazovnim aktivnostima.

Projekt Održiva Hrvatska u organizaciji National Geographic Hrvatske i tvrtke Adria Media Zagreb,  usmjeren je na poticanje interesa za edukacijom te aktivnim djelovanjem, s ciljem razvoja zemlje znanja, zaštite okoliša i ljudskih vrijednosti. Nagradom Žuti okvir ističu se važni iskoraci pojedinaca, institucija i organizacija kroz čak 17 kategorija te njihov utjecaj na društvo.

O projektu ATTEND:

Cilj projekta ATTEND je opremanje 34 odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj asistivnom tehnologijom kako bi se djeci s teškoćama u razvoju stvorili preduvjeti za jednake obrazovne mogućnosti i uspješnu uključenost u društvo. Projektni partneri na projektu su: Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Odjelom za obrazovanje i mlade, Grada Reykjavika.

Projekt ATTEND provodi se temeljem programskog ugovora za Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva, a sufinanciran je iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) koji pridonosi smanjenju društvenih i gospodarskih nejednakosti u Europi te istovremeno jača bilateralnu suradnju između država darovateljica (Norveška, Island i Lihtenštajn) i država korisnica. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 milijuna eura, od čega se veći dio (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, a manji dio (15 %) iz državnog proračuna.