prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Radionica o osnovama izrade multimedijskog sadržaja: produkcija i postprodukcija

13. svibnja 2024.

Danas, 13. svibnja 2024. godine, u Zagrebu se održava radionica Osnove izrade multimedijskog sadržaja – produkcija i postprodukcija. Radionica je organizirana za sudionike pilot istraživanja koje se u projektu e-Sveučilišta provodi u svrhu testiranja multimedijske opreme i unapređenja nastavnog procesa. Današnja radionica organizirana je za nastavnike, knjižničare i stručnjake za tehničku podršku s ustanova koje se nalaze u kontinentalnoj Hrvatskoj: sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta u Zagrebu.

Autori i izvođači radionice djelatnici su CARNET-a Martin Mišić i Lea Alagić koji će kroz cjelodnevni rad sudionike upoznati s teoretskim dijelom radionice, snimanjem profesionalnom opremom te montiranjem snimljenih materijala.

Radionica će obuhvatiti sljedeće sadržaje:

  • osnovu video produkcije koja je ostvariva s različitim vrstama uređaja
  • demonstraciju opreme i osnove snimanja – rad s kamerom, ekspozicija, stanja kamere, kadriranje, kompozicija, snimanje
  • postprodukcijsku obradu snimljenih materijala i osnove rada u alatu za montažu.

Današnja radionica jedna je u nizu potpornih aktivnosti u provedbi pilot istraživanja kojim se na opsegu od 21 visokoškolske ustanove istražuje primjena multimedije u visokoškolskoj nastavi s ciljem izrade preporuka za unapređenje nastave naprednom digitalnom tehnologijom neophodnom za provođenje hibridne i online nastave.