prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Radionica o produkciji i postprodukciji multimedijskog sadržaja u Rijeci

29. svibnja 2024.

Nakon uspješnih radionica u Zagrebu i Splitu, u Rijeci je održana treća radionica Osnove izrade multimedijskog sadržaja – produkcija i postprodukcija. Radionica je organizirana za sudionike pilot istraživanja koje se u projektu e-Sveučilišta provodi u svrhu testiranja multimedijske opreme i unapređenja nastavnog procesa. Radionica u Rijeci organizirana je za nastavnike, knjižničare i stručnjake za tehničku podršku sa Sveučilišta u Puli te s Fakulteta za matematiku, Medicinskog i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Autori i izvođači radionice djelatnici su CARNET-a Martin Mišić i Lea Alagić, a idejno rješenje razvili su Ljerka Čulina, Ana Milas, Martin Mišić, Sanja Vakanjac Ivezić i Ivana Vugdelija Tičarić.

Kroz cjelodnevni rad sudionici upoznati s teoretskim dijelom radionice, snimanjem profesionalnom opremom te montiranjem snimljenih materijala.

Radionica će obuhvatiti sljedeće sadržaje:

  • osnovu video produkcije koja je ostvariva s različitim vrstama uređaja
  • demonstraciju opreme i osnove snimanja – rad s kamerom, ekspozicija, stanja kamere, kadriranje, kompozicija, snimanje
  • postprodukcijsku obradu snimljenih materijala i osnove rada u alatu za montažu.

Kao i prethodne i današnja je radionica jedna u nizu potpornih aktivnosti u provedbi pilot istraživanja kojim se na opsegu od 21 visokoškolske ustanove istražuje primjena multimedije u visokoškolskoj nastavi s ciljem izrade preporuka za unapređenje nastave naprednom digitalnom tehnologijom neophodnom za provođenje hibridne i online nastave.