preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 19. 2. 2018. u 13:49 sati |

O projektu

Projektom Škole 2.0 CARNET je nastojao povezati što veći broj škola na brzu internetsku vezu i uz pomoć tehnologije pružiti kvalitetnije obrazovanje te bolju povezanost škola međusobno. 27 škola na ovaj način je omogućena suradnja pomoću tehnologije međusobno ali i s cijelim svijetom.

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske od 1. rujna 2011. (klasa: 650-05/11-03/01, urbroj: 5030104-11-2 o načinu raspodjele sredstava te kriterijima i mjerilima za poticanje na razvoj širokopojasne infrastrukture na područjima gdje ne postoji dostatan interes za razvoj i ulaganje u infrastrukturu širokopojasnog pristupa internetu), Vlada RH je dodijelila CARNET-u iznos od 11.986.616,00 kuna za potrebe održavanja i sanacije opreme na otocima te nabavu i održavanje nove opreme za postojeće i nove projekte na otocima i drugim geografski udaljenim područjima (Projekt e-Otoci), a sve radi osiguranja namjenske potrošnje cjelokupnog iznosa u predviđene svrhe i nakon proteka tekuće proračunske godine.

CARNET je provodio prepoznat i nagrađivan projekt e-Otoci, koji je je sudionicima obrazovnog procesa u osnovnim školama na otocima omogućio kvalitetnije obrazovanje i pristup svim potrebnim informacijama u modernom obrazovanju. Na temelju gore navedene odluke Vlade CARNET je, poučen iskustvima iz projekta e-Otoci, omogućio kako razvoj same širokopojasne infrastrukture u ruralnim i zapostavljenim područjima na teritoriju cijele Hrvatske, tako i kvalitetnije uvjete obrazovanja na navedenim područjima, pomoću korištenja najnovije informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju, a putem korištenja edukacijsko-tehnoloških modela (ETM) prilagođenih potrebama specifičnim za svaku školu. 

Trajanje projekta bilo je definirano odlukom Vlade; tako je početak projekta bio 1. siječnja 2012., a završetak 31. prosinca 2013. godine. Škole su bile uključivane kroz faze, a u skladu s jasno definiranim kriterijima. Razina uključenosti škola je ovisila o edukacijsko-tehnološkom modelu (ETM) u koji su se uklapale.

Cilj CARNET-a, provoditelja projekta, bila je omogućiti što širu uključenost škola u projekt, a kako bi se omogućilo kvalitetno i sveobuhvatno učenje na daljinu i e-obrazovanje za što širi broj korisnika – nastavnika i učenika. Stoga je bila provedena podrobna analiza stanja i potreba na terenu, te povratne informacije i primjeri dobre prakse iz prethodnog projekta e-Otoci.
 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju