Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Besplatno korištenje G Suite for Education usluge za učenike i nastavnike

12. ožujka 2020.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Svim učiteljima, nastavnicima i učenicima u Hrvatskoj omogućeno je besplatno korištenje Google G Suite for Education usluge. Rezultat je to suradnje Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i tvrtke Google.

G Suite for Education omogućuje korisnicima kreiranje sadržaja, zajednički rad korištenjem Google alata i usluga u javnom Googleovom oblaku s bilo kojeg mjesta i računala spojenog na internet.

Osnovni paket G Suite usluga uključuje pohranu svih datoteka i pristup datotekama, alate za za izradu i dijeljenje dokumenata, proračunskih tablica i prezentacija, dijeljeni kalendar, slanje poruka, govornih i videopoziva. Usto, uključuje i platformu Google Classroom koja sadrži alate za učenje na daljinu te korištenje Google Sites usluge za jednostavnu izradu mrežnih stranica.

Svim navedenim uslugama možete pristupiti svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr na skole.hr domeni, uz prethodnu aktivaciju usluge na https://aktivacija.skole.hr/.

Nakon aktivacije, osim do G Suite alata, korisnici će sa svojim @skole.hr korisničkim računom pristupati i do bilo koje druge internetske aplikacije koja omogućuje autentikaciju putem Google računa.

Nastavnici širom svijeta trebaju nove alate za pomoć u učenju, pojednostavljenje administrativnih zadataka i rad sa učenicima na nove i relevantne načine. Izborom G Suitea, škole imaju pristup besplatnom paketu alata koji im pomaže u inovacijama, uz rasterećenje financijskih i ljudskih resursa. Sretni smo što možemo doprinijeti obrazovnom sektoru u Hrvatskoj.

rekla je Liz Sproat, Head of Education za regiju EMEA u Googleu.

Više informacija o usluzi možete pronaći na CARNET-ovim mrežnim stranicama.