prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET sudjelovao u kibernetičkoj vježbi Cyber Europe 22

9. lipnja 2022.

CARNET-ov Nacionalni CERT je 8. i 9. lipnja 2022. sudjelovao u kibernetičkoj vježbi Cyber Europe 22 u organizaciji Agencije Europske unije za kibernetičku sigurnost (ENISA).

Paneuropska vježba obuhvatila je stručnjake iz 29 zemalja Europske unije i Europskog udruženja slobodne trgovine (EFTA) te agencije i institucije EU, ENISA-u, CERT institucija, tijela i agencija Europske unije (CERT-EU), Europol i Europsku agenciju za lijekove (EMA).

Nacionalni CERT redovito sudjeluje u pripremi Cyber Europe vježbe te drugih nacionalnih i međunarodnih vježbi, a naši stručnjaci u suradnji s kolegama iz drugih CERT-ova rješavaju kompleksne izazove. Kibernetičke vježbe omogućavaju nam testiranje sposobnosti i podizanje spremnosti našeg tima za odgovor u slučaju velikih ili međunarodnih kibernetičkih napada

izjavila je Nataša Glavor, pomoćnica ravnatelja za Nacionalni CERT.

Vježbe Cyber Europe omogućavaju analizu naprednih incidenata u području kibernetičke sigurnosti te rješavanje složenih situacija u pogledu kontinuiteta poslovanja i upravljanja krizom. Ove godine, fiktivni scenarij obuhvatio je napad na infrastrukturu i usluge zdravstvenog sustava uz prijetnju objave osobnih medicinskih podataka u više zemalja Europske unije te kampanju dezinformiranja i diskreditiranja.

Više o vježbi Cyber Europe pročitajte u objavi ENISA-e.