Najavljujemo Hrvatski forum o upravljanju Internetom (CRO-IGF) 2016.

25. svibnja 2016.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Pozivamo vas na drugi Hrvatski forum o upravljanju Internetom (CRO-IGF – Internet Governance Forum) 2016. koji će se 1. lipnja 2016. godine održati u Opatiji u sklopu MIPRO konferencije. Forum zajednički organiziraju MIPRO, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo uprave, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska udruga poslodavaca, Ericsson Nikola Tesla, Udruga HROpen, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Zadaća Foruma o upravljanju Internetom je povezati sve zainteresirane dionike internetskog lanca vrijednosti oko pitanja koja se tiču upravljanja i regulacije Interneta. Forum je otvorena platforma za raspravu i analize problema ravnopravno iz različitih perspektiva svih dionika. Forum nema mandat pregovaranja, niti donošenja odluka, ali može pridonijeti procesu oblikovanja stavova i prijedloga rješenja koja se donose u drugim odgovarajućim tijelima i organizacijama. Podrškom modelu IGF-a na nacionalnoj razini aktivno doprinosimo afirmaciji ideje o novom načinu upravljanja Internetom prema načelima sudjelovanja svih zainteresiranih strana – akademske zajednice, industrije, državne uprave i civilnog društva/korisnika interneta.

Ovogodišnje teme foruma bit će:

  • ljudska prava na Internetu,
  • mrežna neutralnost,
  • otvoreni podaci javne uprave i
  • arbitražno rješavanje domenskih sporova unutar vršne .hr domene.

Pozivamo vas da dođete u Opatiju i uključite se u raspravu. Potrebno je prijaviti se ili putem web stranice Mipro konferencije ili klikom na link Prijava.

Voditelj i kontakt osoba: Zdravko Jukić, HAKOM

Moderator: Krešo Antonović (MPPI)

Teme će kao uvodničari i panelisti otvoriti Leda Lepri (Ministarstvo uprave), Anamarija Musa (Povjerenica za informiranje), Ivana Milas Klarić (Pravobraniteljica za djecu), Nataša Glavor (CARNet), Andrea Beccalli (ICANN), Hrvoje Lisičar (Pravni fakultet), Marko Jurić (Pravni fakultet), Igor Barlek (VIPNet), Milan Živković (Ericsson Nikola Tesla), Amera Zulić Vrabec (IN2), Domen Savič (Zavod Državljan D), Tihomir Katulić (Pravni fakultet) i Kristijan Zimmer (HrOpen).

Lokacija: Grand hotel Adriatic, Opatija

Pozivamo vas i da aktualnosti o Forumu također pratite na Facebook stranici Foruma, kao i na Twitteru.