Naslovnica Novosti Preporučujemo

Nastava od kuće: platforma za informacije o Google Workspace for Education alatima

10. travnja 2020.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Uz već objavljene pisane i video upute za korištenje Google alata korisnicima je sada dostupna i platforma Nastava od kuće. Riječ je o središnjem mjestu za sve informacije i alate koji pomažu nastavnicima u organiziranju i provođenju nastave na daljinu tijekom krize izazvane koronavirusom.

Platforma nudi resurse na hrvatskom jeziku koji će nastavnicima omogućiti što uspješnije korištenje paketa alata u sklopu Google Workspace for Education

Google Workspace for Education usluga omogućuje korisnicima kreiranje sadržaja i zajednički rad korištenjem Google alata i usluga u javnom Googleovom oblaku s bilo kojeg mjesta i računala spojenog na internet. Svim navedenim uslugama i alatima korisnici mogu besplatno pristupiti svojim @skole.hr korisničkim računom, uz prethodnu aktivaciju usluge na aktivacijskom portalu.

Platforma Nastava od kuće nudi i vodič koji sadrži detaljne informacije od organiziranja radnog okuženja, priprema lekcija i nastave kao i video sastanaka s učenicima do savjeta kako surađivati s učenicima, uključujući i korištenje Google Classrooma, alata koji omogućuje nastavnicima kreiranje virtualne učionice te dijeljenje digitalnih sadržaja, zadavanje zadataka, praćenje rada kao i komunikaciju s učenicima.