Naslovnica Novosti Preporučujemo

Obavijest za korisnike Google Classrooma

16. travnja 2020.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Poštovani korisnici,

pri korištenju Google Classrooma, zbog velike količine mailova koji se razmjenjuju i njihove pravovremene isporuke, preporučuje se postavljanje primanja e-pošte u Google G Suite ili Microsoft Office365. Primijetili smo kako korisnicima koji koriste prosljeđivanje e-pošte sa skole.hr računa na privatne poštanske sandučiće, dolazak e-pošte može biti usporen ili u potpunosti onemogućen. Nažalost, na pravovremene isporuke e-pošte u privatne korisničke sandučiće CARNET ne može utjecati.

Kako biste postavili primanje e-pošte iz CARNET webmaila u Google G Suite ili  Microsoft Office365 slijedite Upute za postavljanje primanja e-pošte.  Ako želite premjestiti postojeće poruke e-pošte u novi sandučić slijedite Upute za migraciju starih e-poruka iz CARNET webmaila u G Suite i O365. 

Obavijesti koje se šalju e-poštom iz Google Classrooma ne utječu na funkcioniranje samog Classrooma. Preporuča se korisnicima da radi preglednosti smanje količinu obavijesti e-poštom iz Classrooma, a upute kako ih isključiti ili prilagoditi nalaze se na poveznici.