Naslovnica Novosti Preporučujemo

Upute za prosljeđivanje pošte iz CARNET webmaila u O365/G Suite korisničke sandučiće

24. ožujka 2020.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

CARNET omogućava korisnicima korištenje javnih usluga Office 365 Education i Google G Suite for Education putem @skole.hr korisničkih računa. Osim većeg kapaciteta sandučića i mnogobrojnih dodatnih aplikacija, samo sučelje je moderno i jednostavno za korištenje.

Ako već niste, aktivirajte željenu uslugu kako biste mogli na nju proslijediti poštu iz CARNET webmaila. Office365 aktivacija dostupna je na office365.skole.hr, dok je G Suite aktivacija dostupna na aktivacija.skole.hr. Potrebno je pričekati i nekoliko sati kako bi se aktivacija provela u potpunosti.

Upute kako proslijediti poštu

Nakon aktivacije željene usluge, u CARNET webmailu na webmail.carnet.hr u padajućem izborniku “Pošta” odaberite O365/G Suite i označite gdje želite primati poštu. Ako neka od usluga nije vidljiva, proces aktivacije za tu uslugu nije izvršen. Ne zaboravite odabrati “Spremi”. Nakon što sustav potvrdi da je prosljeđivanje uspješno uključeno, novopristiglu poštu ćete primati na korisnički sandučić u odabranom javnom oblaku.

Svakako savjetujemo da uključite prosljeđivanje na jednu od ponuđenih usluga kako bismo rasteretili CARNET webmail i u ovoj izazovnoj situaciji omogućili svim korisnicima optimalnu funkcionalnost usluge.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju vam stoji CARNET-ov Helpdesk, svakim radnim danom od 8 do 22 sata na broju telefona 01 6661 555 ili putem e-mail adrese helpdesk@carnet.hr.