prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavnici CARNeta i Registra .hr domena na DIDSu i RIFu 2016

5. travnja 2016.

Predstavnici Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i Registra .hr domena sudjelovali su na sedmoj godišnjoj konferenciji o Internetu DIDS 2016 (Dan internet domena Srbije) i drugom po redu Regionalnom internet forumu – RIF 2016, koji su se održali u Beogradu 15. i 16. ožujka 2016. godine.

Dan internet domena Srbije održan je pod sloganom „Živimo Internet… Globalno – Bezbedno – Lokalno“, a organizator je bila Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

RIF 2016 okupio je predstavnike nacionalnih registrara iz jugoistočne Europe kao i predstavnike državnih tijela, tijela lokalne internetske zajednice, globalnih internetskih organizacija i pravnih stručnjaka iz regije. Teme na RIF-u 2016 bile su primjeri iz prakse i stavovi regionalnih stručnjaka o multistakeholder modelu upravljanja internetom, razvoju elektroničke uprave u Srbiji i regiji, internet neutralnosti, pravnoj regulativi u ovom području ali i sigurnosti na Internetu.

Predsjednica Programskog odbora RIF 2016 bila je CARNetova djelatnica Nataša Glavor.

Više o konferenciji saznajte na ovoj adresi.