prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Sedmo izdanje Foruma o upravljanju internetom u Opatiji

14. svibnja 2024.

Ovogodišnje 7. izdanje CRO-IGF-a održat će se u Opatiji, u okviru MIPRO konferencije, 22. svibnja 2024. godine od 16 do 19 sati. 

Na Forumu će se održati dva panela: Kibernetička sigurnost (NIS2) i Umjetna inteligencija (AI).

1. Kibernetička sigurnost – NIS2 direktiva (“Direktiva (EU) 2021/305 o mjerama za osiguranje visoke razine sigurnosti mreža i informacijskih sustava u Uniji”) je zakonodavni okvir Europske unije koji se odnosi na sigurnost mreža i informacijskih sustava. Glavni cilj NIS2 direktive je unaprijediti sigurnost mreža i informacijskih sustava u EU na način da proširi i konkretizira odredbe originalne NIS direktive. Zakon o kibernetičkoj sigurnosti, kojim je transponirana NIS2 direktiva u hrvatsko zakonodavstvo, stupio je na snagu 15. veljače 2024. godine. Na panel raspravi pridružit će nam se stručnjaci za ovo područje, a naglasak će biti na pitanju – što očekuje obveznike primjene – subjekte?

2. AI – Akt o umjetnoj inteligenciji je prvi pravni okvir za umjetnu inteligenciju koji će svojim pravilima omogućiti pouzdanu primjenu umjetne inteligencije u Europi na način da će se primjena temeljiti na pravima, sigurnosti i etičkim načelima. Na panel raspravi dotaknut ćemo se novosti na ovom području, rizika i dilema koje su vezane za primjenu umjetne inteligencije.

Više informacija možete pronaći na stranici MIPRO konferencije.