preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 24. 5. 2018. u 16:30 sati |

Tečaj o CMS-u

U želji za osiguranjem dodatne edukacije postojećih, kao i inicijalne edukacije budućih korisnika iz sustava škola o učinkovitom korištenju CARNET-ovog CMS-a, razvili smo online tečaj "CMS za škole - izrada i uređivanje web stranica škole". Predviđen je za samostalno učenje i dostupan je korisnicima na Nacionalnom portalu za učenje na daljinu "Nikola Tesla" na adresi http://lms.carnet.hr uz korištenje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Tečaj je namijenjen korisnicima iz sustava škola koji već imaju dodijeljenu ulogu, odnosno onima koji žele sudjelovati u oblikovanju školskih web sjedišta izrađenih u CARNET-ovom CMS-u. Tako će u ovom tečaju praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti ovog sustava pronaći administratori školskih web sjedišta, ali i svi drugi korisnici koji žete uređivati svoje tekstove, stranicu ili skupinu stranica na školskim web sjedištima u CARNET-ovom CMS-u.

Kroz pet cjelina u koje je tečaj podijeljen, korisnici imaju prilike upoznati se općenito s načinom rada weba, a posebno s CARNET-ovim CMS sustavom, upravljanjem web sjedištem i pojedinim stranicama te načinom postavljanja sadržaja, odnosno raznim vrstama modula. Osim ovih znanja vezanih uz sam CMS, korisnici će u tečaju pronaći i dio sadržaja koji se bavi općenitim vještinama koja su korisna u radu s CMS-om kao što je rad u editoru, priprema slika za objavljivanje na webu te pregledno pisanje i organizacija rada na školskom web sjedištu.

Sadržaj tečaja objavljen je i u formi priručnika.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju