preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 17. 2. 2017. u 21:31 sati |

Mobilna aplikacija

Moodle mobilna aplikacija službena je Moodle aplikacija kreirana za brži i jednostavniji pristup tečajevima putem mobilnih uređaja i tableta koji koriste  Android i iOS sustave. Olakšava praćenje novih događanja na tečaju, primanje obavijesti, pristup sadržaju tečajeva kada je korisnik "offline", pregled ocjena, učitavanje fotografija, audio i video zapisa s mobilnih uređaja i niz drugih mogućnosti.

Aplikacija se može preuzeti putem Trg. play aplikacije (Google Play Store) za Android te Apple store aplikacije za iOS sustave.

Nakon instalacije, aplikaciju je potrebno pokrenuti, a potom u prozor za unos adrese sustava upisati loomen.carnet.hr. Prilikom prve prijave aplikacija će zahtijevati prijavu u sustav kroz preglednik. Korisnik odabire AAI@Edu.hr ikonu za prijavu putem preglednika, te se prijavljuje s podacima AAI@Edu.hr elektroničkog identiteta. Nakon uspješne prijave, sustav će prikazati popis tečajeva korisnika.

Kako bi putem mobilne aplikacije stizale obavijesti o osobnim porukama, porukama objavljenima na forumima i drugim događajima na tečaju, potrebno je podesiti postavke poruka u Profilu korisnika na sustavu Loomen. Podešavanje profila najjednostavnije je napraviti na osobnom računalu. Nakon prijave u sustav,  klikom na padajući izbornik kod imena i prezimena, potrebno je odabrati Postavke, a potom iz popisa linkova odabrati Poruke. Klikom na kućice ispod naslova Mobilne obavijesti treba označiti željene opcije i pohraniti promjene.  

Kako bi sadržaj tečaja bio dostupan i u trenutku kada korisnik nema pristup internetu (offline), potrebno je sadržaj preuzeti na uređaj (download).

Kao pomoć prilikom kreiranja sadržaja prilagođenog za korištenje na mobilnim uređajima, može poslužiti inforgrafika Lewisa Carra na poveznici http://www.moodleworld.com/designing-moodle-courses-for-mobile-infographic-by-lewis-carr-lewiscarr/, kao i neki savjeti o kreiranju sadržaja objavljeni na stranici http://www.moodlenews.com/2016/what-to-keep-in-mind-when-designing-moodle-for-mobile-phone-access/. Prilikom kreiranja tečaja za mobilno učenje treba imati u vidu da je mobilno učenje više od responzivnog dizajna.

Više o aplikaciji dostupno je na stranicama Moodle.org.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju